پکیج نوروز 1403 استانبول 3 شب و 4 روز
پکیج نوروز 1403 استانبول 4 شب و 5 روز
پکیج نوروز 1403 استانبول 5 شب و 6 روز
جاهای دیدنی استانبول
استانبول زیبا ترکیبی از جاذبههای مختلف است؛ جاذبههای تاریخی، تفریحی و طبیعی که بدون شک با سفر به آنجا از تمامی آنها لذت خواهید برد. این شهر به مساجد زیبا با معماری خاص و منحصربهفرد، جزایر زیبا و مراکز خرید و پاساژهای مختلفش معروف است. در ادامه برخی از معروفترین دیدنیهای استانبول در بخشهای مختلف این شهر و همینطور جاهای دیدنی استانبول نزدیک به میدان تکسیم، معرفی شدهاند.
تاریخگردی در استانبول
دروازه اروپا به آسیا شهری است با تاریخ و سرگذشتی طولانی که روزگاری پایتخت امپراتوریهای بزرگ دنیا بوده و اتفاقات زیادی را به خود دیده است. اتفاقاتی که هر کدام در یک تاریخ و یک دوره زمانی رقم خوردهاند و امروزه میتوان آنها را در اماکن تاریخی و دیدنی استانبول مرور کرد. این شهر پر است از مساجد قدیمی، کاخ و ساختمانهای تاریخی با معماری خاص و منحصربهفرد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- برج گالاتا
یکی از مهمترین دیدنی های استانبول که از نمادهای این شهر نیز به شمار میرود، برج هفتصد ساله گالاتاست. برجی با ارتفاع حدود ۷۰ متر که بلندترین برج این شهر به شمار میرود و قدمت زیاد آن باعث شهرت بیشترش شده است. این سازه ۹ طبقه مجزا دارد که در حال حاضر هنگام بازدید از آن میتوانید شام خود را در رستوران مجلل طبقه نهم میل کنید؛ در حالی که نمایی ۳۶۰ درجه از تمام شهر زیر پای شماست.
آدرس: استانبول، محل برکتزاده، برج گالاتا
2- آب انبار باسیلیکا
این آب انبار با معماری خاص و پیچیده بزرگترین آب انبار زیرزمینی استانبول به شمار میرود. این مکان یادگار دوران بیزانس است و شکوه معماری آن دوران را به نمایش میگذارد. آب انبار باسیلیکا در زیرزمین کلیسا ساخته شده است و ۱۴۰ متر طول دارد. در این سازه میتوانید بخشهای مختلفی مثل سرستونهای مدوسا و ستون چشم مرغ را تماشا کنید که از شاهکارهای ساخته شده به دست انسان محسوب میشوند.
آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله علمدار، خیابان یرباتان ۱/۳
3- میدان تاریخی هیپودروم
این میدان قدمتی به اندازه تاسیس کشور ترکیه دارد؛ میدانی که سرگذشت تلخی را به چشم دیده و از تاریخی عظیمی عبور کرده است. هیپودروم که در میدان مسجد کبود قرار دارد، روزگاری محل برگزاری مبارزات گلادیاتورهایی بوده است که برای تفریح و سرگرمی پادشاهان با یکدیگر مبارزه میکردند. بسیاری از مورخان معتقدند که قدمت این میدان به سال ۳۳۰ میلادی باز میگردد و توسط کنستانتین بزرگ احداث شده است.
آدرس: استانبول، محله سلطان احمد، میدان تاریخی هیپودروم
4- کاخ دلما باغچه
کاخ پرنقش و نگار و دیدنی دلما باغچه یکی از باشکوهترین کاخهای استانبول به شمار میرود که معمولا برای بسیاری از توریستهای ترکیه اولین مقصد بین مکان های دیدنی استانبول برای بازدید است. این کاخ تاریخی که در زمان عثمانیها با سبک معماری نئوباروک ساخته شد، به عنوان کاخ پادشاهی و مرکز مهم امور اجرایی و اداری این پادشاهان مورد استفاده قرار میگرفت.
در حال حاضر هنگام بازدید از این کاخ سه بخش مختلف یعنی سرسرای تشریفات، حرمسرای امپراتوری و آپارتمانهای اداری در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد که هر یک بخشهای مجزایی دارند و شامل ۴۳ سرسرا، ۲۸۵ اتاق و ۶ حمام ترکی با مساحت ۴۵ هزار متر میشود.
معماری منحصربهفرد دلما باغچه با وجود تزئینات چشمگیر آن نظیر مبلمان فرانسوی، لوسترهای کریستالی و اسباب و اثاثیه سلطنتی و گرانبها باعث شده است که این کاخ یکی از مجللترین کاخهای استانبول محسوب شود.
آدرس: استانبول، ناحیه اروپایی بشیکتاش، محله ویشنزاده، خیابان دلماباغچه، کاخ دلما باغچه
دروازه اروپا به آسیا شهری است با تاریخ و سرگذشتی طولانی که روزگاری پایتخت امپراتوریهای بزرگ دنیا بوده و اتفاقات زیادی را به خود دیده است. اتفاقاتی که هر کدام در یک تاریخ و یک دوره زمانی رقم خوردهاند و امروزه میتوان آنها را در اماکن تاریخی و دیدنی استانبول مرور کرد. این شهر پر است از مساجد قدیمی، کاخ و ساختمانهای تاریخی با معماری خاص و منحصربهفرد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
5- کاخ توپکاپی
این کاخ نیز یکی از کاخهای معروف عثمانی و یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول به شمار میرود. کاخ وسیع و دیدنی توپکانی دارای چندین حیاط و بخشهای مختلف مانند حرمسرا و ساختمان شورای امپراتوری است. در بخش شرقی کاخ از کاشیکاریها و اشعار زیبای مولانا استفاده شده و جذابیت آن را چندین برابر کرده است.
آدرس: استانبول، محله سلطان احمد، کاخ توپکاپی
6- قلعه روملی حصار
قلعه روملی حصار به دژ بوازکسن نیز معروف است و در زمان عثمانیان و به دستور سلطان محمد فاتح بر تپهای واقع در باریکترین بخش تنگه بسفر به منظور حصر شهر ساخته شد. این قلعه دارای سه برج اصلی، ۱۳ برج نگهبانی چندضلعی و چندین دروازه است که تمامی دیوارهای آن بسیار قطور هستند و از محکمترین دژهای ترکیه به شمار میرود. در حال حاضر این سازه دارای موزه و آمفیتئاتر روباز است که رقص و موسیقی محلی ترکیه با فرهنگی غنی را در آن به نمایش میگذارند.
آدرس: محله سارییر، جاده یحیی کمال، قلعه روملی حصار
7- قلعه یدیکوله استانبول
قلعه یدیکوله به ترسناکترین برج استانبول هم معروف است. این قلعه در قرن پنجم میلادی، توسط پادشاهی به نام تئودئوس دوم ساخته شد. در زمان فتح شهر توسط عثمانیها، کاربری قلعه که بخشی از دیوار جنوبی شهر بود به زندان و محل اعدام مخالفان تغییر کرد. در حال حاضر این قلعه مرمت و برای بازدید آماده شده است.
آدرس: استانبول، محله فاتح، قلعه یدیکوله
8- برج دختر استانبول
این برج درست در وسط دریا قرار دارد و بیشترین شهرت خود را مدیون همین امر است. این برج هزار ساله نه تنها به علت قدمت تاریخی بلکه به خاطر داشتن نمای زیبا و دیدنی محبوبیت زیادی دارد. برج دختر شما را به چشماندازی از تنگه بسفر هنگام نوشیدن قهوه ترک دعوت میکند.
آدرس: محله اوسکودار، محله سالاجاک
مساجد زیبای استانبول
بسیاری از گردشگران بهویژه آنهایی که از سرزمینهای غربی خود را به دروازه آسیا میرسانند، برای دیدن مساجد باشکوه این شهر میآیند؛ مساجدی که هر بینندهای مسحور زیبایی و شکوه آنها میشود. برخی از این مساجد روزگاری کلیساهای بزرگی بودند که پس از حضور پادشاهان عثمانی تغییر کاربری داده و با تغییراتی در معماری به مسجد تبدیل شدند. در ادامه برخی از این مساجد، یعنی بخش مهم دیگری از جاذبه های استانبول را به شما معرفی خواهیم کرد.
1- مسجد آبی
مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد یکی از اولین جاهای دیدنی استانبول است که گردشگرانی که به این شهر سفر میکنند، به بازدید آن میروند. علاوهبر معماری منحصربهفرد این مسجد، کاشیکاری نیلگون آن چشم شما را نوازش میدهد. در تزئین مسجد سلطان احمد از بیست هزار کاشی آبیرنگ استفاده شده است که در نتیجه آن همچون فیروزهای در دل محله فاتح میدرخشد.
آدرس: منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان آت میدانی، مسجد سلطان احمد
2- مسجد ایاصوفیه
حتما شما هم بسیاری از عکسهای استانبول را با نمای مسجدی خاص و شگفتانگیز دیدهاید. مسجد ایاصوفیه یکی از مهترین دیدنی های استانبول به شمار میرود و تبدیل به نماد این شهر شده است؛ جایی که حدود ۱۵۰۰ سال پیش به عنوان کلیسا بنا شد. اما با ورود عثمانیها و به دستور محمد دوم عثمانی تغییراتی در نمای بیرونی آن ایجاد کردند تا تبدیل به مسجدی باشکوه شود. در حال حاضر ایاصوفیه یک موزه بزرگ و دیدنی است که شکوه معماریاش را به خوبی به رخ میکشد.
آدرس: منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، مسجد ایاصوفیه
3- مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا شاهکاری هنری از معمار سینان بزرگ است که به جواهر پنهان استانبول شهرت دارد. این مسجد باشکوه به دستور یکی از بادرایتترین وزرای دوران عثمانی یعنی رستم پاشا و با هنر معمار سینان در سال ۱۵۶۱ میلادی ساخته شد. اما تا پیش از ورود به داخل مسجد متوجه شکوه آن نخواهید شد. معماری شگفتانگیز با کاشیکاریهای آبیرنگ، طراحی داخلی و گچبریهای شگفتانگیز با پیچوخمهای هندسی خاص، بهراستی شما را انگشت به دهان خواهد کرد.
آدرس: استانبول، ناحیه اروپایی فاتح، محله رستم پاشا، خیابان هسیر جیلار
4- مسجد اورتاکوی
بیشتر بناهای ترکیه در دوران عثمانیها ساخته شدهاند؛ مسجد اورتاکوی نیز از این بناهای شگفتانگیز است که هنر معماری این دوران را بهخوبی نشان میدهد. این مسجد با قرار گرفتن در زیباترین بخش تنگه بسفر جذابیت دو چندانی پیدا کرده است. در مسجد اورتاکوی کاخ تابستانی و نمازخانه وجود دارد و هر بخش دارای طراحی و تزئینات شگفتانگیزی است. نمای بیرونی آن نیز سفیدرنگ بوده و گنبدی فیروزهای و دو مناره مرتفع و زیبا دارد. از آنجا که لذت دیدن این مسجد در شب دوچندان است، میتوان مسجد اورتاکوی را یکی از جاهای دیدنی استانبول در شب معرفی کرد.
آدرس: استانبول، منطقه بشیکتاش، محله مجیدیه، میدان اسکله اورتاکوی
5- مسجد زیرک
این مسجد یک نمونه شاخص از معماری کلیساهای بیزانس محسوب میشود. این مکان در زمان عثمانیان از کلیسا به مسجد تغییر کاربری داد و امروزه یکی از زیباترین مساجد استانبول به شمار میرود. از آنجا که این مسجد دومین بنای بازمانده از دوران امپراتوری است، اهمیت زیادی دارد.
آدرس: محله اروپایی استانبول، منطقه فاتح ، محله زیرک
جاذبه های تفریحی استانبول
پس از گشتوگذار در جاهای تاریخی و مساجد زیبا، نوبت به معرفی جاذبه های تفریحی استانبول میرسد. در این شهر میتوانید به جاهای دیدنی و تفریحی زیادی سر بزنید که در ادامه برخی از آنها را معرفی خواهیم کرد.
- شهربازی ویالند: این مجموعه دارای شهربازی و مراکز خرید مختلف است که سه بخش مجزای تفریحی، تاریخی و ماجراجویی برای بزرگسالان و کودکان دارد.
- آکواریوم سی لایف (زندگی آبزیان): این جاذبه دارای بیش از ۵۰ هزار موجودات آبزی در آکواریومهای عظیم شیشهای است که بازدید از آن شما را حیرتزده خواهد کرد.
- شهربازی لگولند دیسکاوری: این شهربازی مجموعهای عظیم با انواع قطعات آجری کوچک لگوست. همچنین بخشهایی مثل کارخانه لگولند، مینیلند، لگوشاپ و سینمای چهاربعدی دارد.
- مرکز تفریحی کیدزانیا، پارک مشاغل کودکان: محلی جذاب برای کودکان که میتوانند مشاغل مختلف را با استفاده از ابزار آن مشاغل تجربه کنند.
- دلفیناریوم استانبول: این مکان تفریحی به بزرگترین دلفیناریوم سرپوشیده اروپا معروف شده است.
- بهترین زمان برای سفر به استانبول
- استانبول از جمله شهرهایی است که میتوانید برای سفر در فصول مختلف انتخاب کنید. سفر به این شهر در هر فصل مزیت خاصی دارد و همه چیز به هدف شما بستگی خواهد داشت. از اینرو سفر به استانبول را در فصول مختلف بررسی میکنیم.
- فصل بهار: بسیاری از جاهای دیدنی استانبول در بهار زیبایی دوچندانی پیدا میکنند. بازدید از دیدنیهای تاریخی تا مساجد باشکوه و مراکز تفریحی و خرید، همگی در هوای خنک بهار بسیار لذتبخشتر است.
- فصل تابستان: با وجود اینکه استانبول در فصل تابستان کمی گرم است اما بسیاری از افراد این فصل را برای سفر انتخاب میکنند؛ چرا که حراجهای تابستانی وجود دارد و همچنین رفتن به سواحل سایر شهرها و جزایر دیدنی اطراف استانبول در این فصل بسیار پرطرفدار است.
- فصل پاییز: یکی از بهترین فصول برای سفر به استانبول را میتوان فصل پاییز دانست. زمانی که هوا خنکی مطلوبی دارد و علاوهبر گشتوگذار در مرکز شهر میتوان از زیباییهای تنگه بسفر و جاذبههای طبیعی استانبول لذت برد.
- فصل زمستان: یکی از مهمترین مزیتهای سفر در فصل سردی چون زمستان کم هزینه شدن سفر به این شهر است؛ چرا که به دلیل کم تقاضا بودن سفر به این شهر در فصل سرما، میتوانید بلیط و هتل را با قیمت کمتری رزرو کنید.